Túrós palacsinta László tanya módra

Túrós palacsinta László tanya módra

Változatossá tehetjük a kedvenc túrós palacsintát egy jó adag vanília mártással nyakon öntve.

Túrós palacsinta László tanya módra

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint mazsola

Öntet:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Első lépésként a tölteléket készítjük el, ehhez a túrót törjük át, majd tegyük bele a többi hozzávalót és alaposan keverjük ki.

Az öntetet készíthetjük házilag, illetve pudingporból.

A tejet tegyük fel forrni, közben a pudingport keverjük el három evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá öt evőkanál tejet, és dolgozzuk ki csomómentesre. Az elkészült masszát folyamatos keverés közben öntsük a forró tejbe és sűrítsük be. Tegyük félre kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínt.

Hagyományos módon elkészítjük a palacsintákat.

Túróval gazdagon megtöltjük, majd felsodorjuk kettesével tányérokra fektetjük, és a vanília mártással megöntözzük. Tálalásnál díszítsük gyümölccsel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. június
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!