Túrós csusza pirított szalonnával

Túrós csusza pirított szalonnával

Egy tányér halászlé vagy gulyás után kifejezetten jól esik a frissen készített túrós csusza. Ennek a hagyományos ételnek az elkészítése roppant egyszerű, és gyors.

LilaLicsi - Túrós csusza pirított szalonnával

Hozzávalók:

  • 250 gramm száraz tészta, széles metélt vagy kocka
  • 250 gramm túró
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 doboz tejföl

Elkészítés:

Nagyjából 2 liter vizet tegyünk fel főzni. A tésztát, a lobogó sós vízben főzzük meg, addig vágjuk kockára a szalonnát, és serpenyőben süssük ropogósra.

Tegyük a leszűrt tésztát egy jénai tálba, morzsoljuk rá a túrót és adjuk hozzá a zsírjára sült szalonna darabokat. Keverjük össze, majd tálalásnál kínáljunk mellé tejfölt.

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. december
h k s c p s v
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!