Túrógombóc sütve

Túrógombóc sütve

Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos, hiszen nem kell főzni, morzsát pirítani csak betolni a sütőbe. Nagy előnye, hogy gyorsan összeállítható, puha, könnyű viszont gyorsabban fogy, mint a hagyományos.

Túrógombóc sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 120 g búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint só
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.

Közben készítsük el az öntetet, ehhez a tejfölt keverjük ki a maradék tojással, porcukorral és a citrom reszelt héjával.

Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. január
h k s c p s v
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!