Túrófánk

Túrófánk

A pillekönnyű fánkocskák elkészítéséhez elég mindössze tíz perc. A pihentetés után elkészült apróságokat, fahéjas porcukor vagy akár ízletes lekvár kíséretében is tálalhatjuk.

LilaLicsi - Túrófánk

Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
1 csomag sütőpor
3 db tojás
4 evőkanál cukor
130 gramm tejföl
pici só
1 citrom reszelt héja
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Robotgép táljába tesszük a túrót, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat. A liszthez kevert sütőport, sót és citrom héjat egy kanál segítségével összevegyítjük és hozzáadagoljuk a túrós masszához.

Alaposan kidolgoztatjuk a tésztát a géppel. Körülbelül 5 percet pihentetjük, ezalatt felmelegíthetjük a kókuszolajat.

Két evőkanál segítségével, tetszés szerinti méretű gombócokat formálunk és bő olajban kisütjük. Az aranysárgára sült fánkocskákat szórjuk meg fahéjas cukorral vagy locsoljuk meg mézzel, illetve ízletes lekvár kíséretében is tálalhatjuk.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. március
h k s c p s v
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!