Töltött paprika

Töltött paprika

Tipikusan nyári eledel, hiszen a paradicsom és a paprika, ilyenkor friss. Legalább egyszer mindenképp, készítsük el friss paradicsomból, ugyanis az íze, sokkal finomabb, zamatosabb.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1,5 kg paradicsom
  • 2 szál zeller zöld
  • 8-10 paprika
  • 50 dkg félkövér sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 10 dkg rizs
  • 2 evőkanál liszt,
  • 3 evőkanál olaj,
  • só, fűszerpaprika, őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomot megmosom, felvagdosom és a zeller zöldjével, felteszem főzni. Addig főzőm, amíg a leve elfő, majd átpasszírozom.

Pici olajon megfuttatom a lisztet, majd ehhez adom a paradicsomot és felöntöm 1 liter vízzel. Sóval, kevés cukorral még ízesítem.

Eközben a paprikát mosom, kiveszem a csumáját és az eret. A húst ledarálom, a rizst kicsit előfőzöm. A vöröshagymát lereszelem, pici olajon megpárolom.

A kihűlt rizst, vöröshagymát, darált húst, pici fekete borsot, sót és a fűszerpaprikát alaposan összedolgozom, majd megtöltöm vele a paprikákat és beleteszem a paradicsommártásba.

Kis lángon, fedővel letakarva megfőzőm. Már nem keverem, csak rázogatom.

Főtt burgonyával tálalom, de egy jó nagy karéj kenyérrel is isteni.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!