Töltött fasírozott
Nem kell, hogy a fasírt átlagos legyen! Izgalmas töltelékkel, ínycsiklandó ételt készíthetünk. Melegen, hidegen, körettel vagy köret nélkül is kiadós, és laktató ételt tehetünk az asztalra.

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús, lapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 db szikkadt zsemle, tejben áztatva
- 2 db tojás
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- Ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika
Töltelék:
- 3 szelet prágai sonka
- 10 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben készítsünk elő alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal, és két centiméter vastagon, terítsük el a darált húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.

Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva, szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele, ugyanis előtte, vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte, érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.
Vélemény, hozzászólás?