Töltött fasírozott

Töltött fasírozott

Nem kell, hogy a fasírt átlagos legyen! Izgalmas töltelékkel, ínycsiklandó ételt készíthetünk. Melegen, hidegen, körettel vagy köret nélkül is kiadós, és laktató ételt tehetünk az asztalra.

Töltött fasírozott

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús, lapocka
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db szikkadt zsemle, tejben áztatva
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • Ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika

Töltelék:

  • 3 szelet prágai sonka
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint

Elkészítés:

Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.

Közben készítsünk elő alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal, és két centiméter vastagon, terítsük el a darált húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.

Töltött fasírozott
Tekerjük fel fólia segítségével, és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva, szép pirosra sütjük.

Tipp:

Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele, ugyanis előtte, vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte, érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!