Tiramisu csokoládéval

Tiramisu csokoládéval

A tiramisu egy elegáns, tradicionális olasz desszert. Számos variációban készül, de aki egyszer megpróbálta és rabja lett ennek az édességnek az biztos, hogy nem vár különleges alkalomra a felszolgálásával.

Tiramisu csokoládéval

Hozzávalók:

  • 200 ml habtejszín
  • 300 gramm mascarpone
  • 100 gramm keserű csokoládé
  • 300 gramm babapiskóta
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl erős kávé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés:

Verjük kemény habbá a tejszínt. Folyamatos keverés közben, adjuk hozzá a mascarponét, porcukrot, és csurgassuk bele a megolvasztott csokoládét.

A feketekávét, a tejet, egy csomag vaníliás cukrot és egy evőkanál porcukrot összekeverünk, adjuk hozzá a rumot is.

A babapiskótákat bele mártogatjuk, majd egy üveg tál aljára, szorosan egymás mellé fektetjük. A piskótákra egy réteg mascarponés krémet terítünk, majd újból babapiskótát fektetünk le, amire ismét krémet terítünk. Végül megszórjuk kakaóporral.

Fogyasztás előtt, legalább két órára tegyük hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!