Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

A tikkasztó hőségben, semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő, jeges, gyümölcsös finomság, házias változatban. Fagyizzunk, mert fagyizni nagyszerű dolog.

Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack, tiszta gyümölcshús
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál eritrit vagy méz (opcionális)

Elkészítés:

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a joghurtot. A barackot mossuk és hámozzuk meg, vágjuk darabokra és botmixer segítségével, pürésítsük.

Tegyük a joghurtos alapba, a citrom levét, reszelt héját, valamint a barackpépet és dolgozzuk össze. Kóstoljuk meg, ha szüksége édesítsük.

Jénai tálba téve, a fagyasztóba tesszük, és 20 percenként átkeverjük. Tálalásnál, gyümölcsdarabokkal vagy tejszínhabbal kiegészítve kínálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!