Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

A tikkasztó hőségben, semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő, jeges, gyümölcsös finomság, házias változatban. Fagyizzunk, mert fagyizni nagyszerű dolog.

Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack, tiszta gyümölcshús
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál eritrit vagy méz (opcionális)

Elkészítés:

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a joghurtot. A barackot mossuk és hámozzuk meg, vágjuk darabokra és botmixer segítségével, pürésítsük.

Tegyük a joghurtos alapba, a citrom levét, reszelt héját, valamint a barackpépet és dolgozzuk össze. Kóstoljuk meg, ha szüksége édesítsük.

Jénai tálba téve, a fagyasztóba tesszük, és 20 percenként átkeverjük. Tálalásnál, gyümölcsdarabokkal vagy tejszínhabbal kiegészítve kínálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. július
h k s c p s v
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!