Tejszínes gombás hús

Tejszínes gombás hús

Imádjuk a szaftos húsokat. A gombás párosítás, dobogós helyet foglal, a kedvenc ételeink listáján. Könnyen összeállítható remekmű, mely bármelyik asztalon megállja a helyét.

Tejszínes gombás hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell /disznóhúsból is készíthető
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 kanálnyi zsír
  • 1 csomó petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

A tejszínes gombás hús előkészítésénél, a húst felszeletelem, a vöröshagymát kockára aprítom, a gombát csíkokra vagdosom. A tejfölt, egy evőkanál liszttel simára keverem. A hússzeleteket megsózom, kevés lisztben megforgatom és kevés forró zsírban, mindkét oldalát pirosra sütöm.

A maradék zsíron megpárolom a vöröshagymát, hozzáadom a gombát, sót, az őrölt borsot és a finomra vágott petrezselymet. Beleteszem az elősütött hússzeleteket és kevés vízzel puhára párolom. Amint a hús megpuhult, átszedem egy tálba, majd a gombát behabarom a tejfölös szósszal. Ha szükséges, sózom vagy megszórom borssal. Párolt rizzsel tálalom.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!