Tejszínes gomba ragu

Tejszínes gomba ragu

A gomba legfontosabb tápanyaga a fehérje, fontos ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz, nem mellesleg ízletes. Egyszerű, de annál fenségesebb ételek készülhetnek belőle.

Tejszínes gomba ragú

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 0,5 l tejszín
  • pici olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors,
  • csokor petrezselyem aprítva

Elkészítése:

A gombát folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlőre téve szárítsuk meg. Szeleteljük fel nagyobb darabokra. A sonkát és a szalonnát vágjuk csíkokra.

Kevés olajat forrósítsunk fel, dobjuk rá a szalonnát és pirítsuk zsírjára. Az elkészült szalonnára tegyük a kockára vágott vöröshagymát, dinszteljük meg, majd tegyük hozzá a sonkát és a gomba darabokat. Fedő nélkül pároljuk meg, majd szórjuk rá a lisztet, és kicsit pirítsuk össze az alapanyagokat.

Fokozatosan öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk és szórjuk meg borssal. Utolsó lépésként, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Széles metélt vagy rizs illik hozzá.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!