Tavaszi rizses hús recept

Tavaszi rizses hús

A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.

Tavaszi rizses hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 csésze rizs

Elkészítés:

A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.

Félrehúzzuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.

Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, borsót, majd felöntjük vízzel és kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs megduzzad.

A tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 10 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!