Tamás szelet recept

Tamás szelet

A mézes lapok és a babapiskóta között, a selymesen lágy krém ellenállhatatlan. Ez a szenzációs sütemény, pillanatok alatt fogy el a tálcáról.

Tamás szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/2 dl tej

Krém:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Máz:

  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó

1 csomag babapiskóta

Elkészítés:

Első lépésként készítsük el a krémet. Öt deciliter tejet, négy evőkanál liszttel megfőzünk, addig keverjük, amíg langyos lesz. Folpackkal beborítjuk, és félre tesszük hűlni. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.

A tészta hozzávalót keverjük össze, majd kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk. Egy tepsi hátoldalán, két lapot sütünk.

15 dkg cukorból, fél deciliter vízből és két dekagramm kakaóból sűrű főzetet készítünk. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat is.

Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, erre kenjük a krém felét. A babapiskótát ráhelyezzük a krémre, majd meglocsoljuk rumos tejjel. A maradék krémet is rákenjük, és ráhelyezzük a második lapot. Végül kakaó mázzal vonjuk be a tetejét.

2 hozzászólás
  1. Mekkora lapokat süssünk?

    • Kedves Margó! A sütőlemez mérete 28×40 cm volt. Szeretném, ha megosztanád velünk a véleményed az elkészült süteményről 🙂 Köszönöm szépen.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. április
h k s c p s v
« Már    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!