Szlovák krémes recept

Szlovák krémes

Kétségtelen, hogy egy kicsit macerás az elkészítése, de már a külseje is rabul ejtő ennek az ellenállhatatlan és légiesen könnyed édességnek. A  simogatóan könnyű krémmel készült finomság a sütirajongók egyik kedvence.

Szlovák krémes recept

Hozzávalók

Tészta:

  • 250 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 50 gramm porcukor
  • 50 gramm méz
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál rum
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 1 liter tej
  • 100 gramm cukor
  • 40 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 150 gramm vaj
  • 500 ml habtejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze. Osszuk két részre a tésztát, majd egy kizsírozott és lisztezett tepsi (25×35) hátoldalán nyújtsuk ki vékonyan. 190 fokra felmelegített sütőben, néhány perc alatt süssük meg a lapokat. A felső lapnak szánt tésztát érdemes olyan méretű kockákra bevagdosni, mint amilyen méretű süteményeket szeretnénk készíteni.

A krém elkészítéséhez a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat. Folyamatos keverés mellett, lassan adagolva öntsük hozzá a tejet, főzzük sűrűre, ezután hűtsük ki. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a pudingos krémet és dolgozzuk össze őket. Közben a tejszínt verjük habbá.

A kihűlt lapot süteményes tálcára helyezzük, elsimítjuk rajta a vaníliakrémet, majd a tejszínhabot és befedjük a második lappal. Porcukorral megszórjuk a tetejét. Hagyjuk állni a legjobb, ha csak másnap szeleteljük, hogy megpuhuljon a tészta.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!