Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Szezonális gyümölcsből készíthető, egyszerű, gyors és finom.

LilaLicsi -Szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 3 cl rum vagy pici aroma
  • 10-12 szem nagy szilva

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással, tojássárgával összekeverjük, ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet.

Az összeállított tésztát 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. A szilvát megtisztítjuk és megmossuk.

A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 szilvát teszünk a közepére, majd gombócokat formázunk belőlük.

Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük. Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tipp:

Az elkészült gombócokat, vaníliás cukorral összekevert porcukorral meghintve tálaljuk. Nagyon finom eperrel, sárgabarackkal is, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. december
h k s c p s v
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!