Szicíliai pizza tészta

Szicíliai pizza tészta

Ez egy igazán remek recept, amit éppen a disznózsír tesz különlegessé. Lágy tészta, testes, egyedi ízvilág jellemzi.

Szicíliai pizza tészta

Hozzávalók:

  • 800 gramm liszt
  • 200 gramm búzadara
  • 500 ml víz
  • 100 gramm disznózsír
  • 10 gramm élesztő
  • 20 gramm só
  • 10 gramm cukor

Elkészítés:

Öntsük tálba a kéz meleg vizet,  oldjuk fel benne az élesztőt, kevés cukor hozzáadásával. Keverjük össze a lisztet és a búzadarát, majd gyúrjuk össze a megfuttatott élesztővel. Amint kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá a disznózsírt is, és gyúrjuk amíg teljesen felszívódik, végül dolgozzuk bele a sót is.

Borítsuk lisztezett deszkára és gyúrjuk körülbelül 10 percen keresztül, majd tegyük műanyag tálba, szórjuk meg liszttel, takarjuk le tiszta konyharuhával, tegyük meleg helyre és hagyjuk kelni 3 órán keresztül. Természetesen az egész művelet, robotgép, dagasztó programjával is készülhet.

Amint megemelkedett a tésztánk, borítsuk deszkára, osszuk 4 részre. Szórjuk meg egy kis liszttel, újra fedjük le egy ruhával, és hagyjuk emelkedni további 2 órán keresztül.

Az idő leteltével a tészta már készen áll a sütésre. Tetszőleges feltéttel megszórva süssük 220 fokon nagyjából 15-20 percig. Ez a mennyiségű tészta, 4 gáztepsi méretű pizzára elegendő, amennyiben soknak bizonyul a mennyiség, hűtőben tárolhatjuk a következő felhasználásig.

Szicíliai pizza tészta

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!