Szaftos karaj zöldborsóval

Szaftos karaj zöldborsóval

Omlós, puha hús, és ízletes ragu, találkozása. A kettő összhangja pedig egy tökéletes ízvilágú étel lesz. Igazán tápláló főétel, ami kevés időráfordítással állítható össze és hamar megszeretjük.

Szaftos karaj zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 6 db karaj szelet
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl paradicsom paszta
  • 7 dl alaplé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, majd sózzuk, és borssal szórjuk meg. Tegyük kicsit félre, addig a szalonnát szeleteljük vékony csíkokra, a vöröshagymát és a répát, vágjuk apró kockákra.

Forrósítsuk fel az olajat, és a hús szeleteket süssük szép aranybarnára, kapjon egy kis kérget. A megpirult húst szedjük ki egy tálba, a fennmaradt zsiradékon pirítsuk meg a szalonna csíkokat, majd a kockázott vöröshagymát. Öntsük fel a paradicsomszósszal és tegyük vissza a hús szeleteket. Adjuk hozzá a mustárt, babérlevelet, kakukkfüvet, sárgarépát, zúzott fokhagymát és az alaplevet.

Lefedve hagyjuk rotyogni, nagyjából 20 percen keresztül. Eközben szépen besűrűsödik az étel, így utolsó lépésként a zöldborsót is adjuk hozzá, ha szükséges öntsük fel pici vízzel és rotyogtassuk még 10-15 percen keresztül. Tálalásnál díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként rizst vagy tésztát kínálhatunk mellé. 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. november
h k s c p s v
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!