Sült túrós palacsinta avagy bécsi túrós

Sült túrós palacsinta avagy bécsi túrós

Ha már palacsintát sütünk és ráadásul túróval is meg töltjük, akkor készítsük el extra változatban. Ne sajnáljuk a plusz időt, hiszen a habos túrótöltelék és a krémes öntet, meghozza a várt eredményt.

Sült-túrós-palacsinta-avagy-bécsi-túrós

Hozzávalók:

  • 14 db palacsinta

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola, rumban áztatva

Vanília mártáshoz

  • 3 dl habtejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Süssük meg a palacsintákat a szokásos módon.

A sült túrós palacsinta töltelékéhez a túrót, a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, vajat, reszelt citrom héját és a mazsolát összekeverjük.

A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a túrós masszába keverjük.

Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat, megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük, félbe vágjuk, és kissé egymásra csúsztatva helyezzük a tálba.

Az öntethez, habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adagolva beledolgozzuk a tejszínt.

Nyakon öntjük a palacsintákat az elkészült szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészül. Tálalásnál, vaníliás cukorral elkevert, porcukorral hintjük meg.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!