Sült rizs

Sült rizs

Mindig is szerettem a rizst, ugyanis könnyű elkészíteni, variálható, hiszen bármit hozzá lehet adni, és hamar összeállítható laktató ételt varázsolhatok az asztalra.

Sült rizs

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 3 csésze rizs
  • 2 db tojás
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1/2 mokkáskanál chili szósz
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Készítsünk mindent a kezünk közelbe. A húst szeleteljük vékony csíkokra, a vöröshagymát és a sárgarépát vágjuk apró kockákra. A rizst a szokásos módon főzzük meg.

Hevítsünk fel egy serpenyőt vagy használjunk wok-ot. Pár evőkanál olajon pirítsuk meg a húst, majd tegyük egy tálba.

A fennmaradt olajon pirítsuk roppanósra a vöröshagymát, sárgarépát végül a zöldborsót is. Miután a zöldségek megpuhultak, húzzuk a serpenyő szélére és a közepébe öntsük a felvert tojásokat. Folyamatos keverés mellett süssük meg a tojást, majd forgassuk hozzá a zöldségeket, a rizst és a húst. Öntsük hozzá a szójaszószt, tegyük hozzá a fokhagymát és a chili szószt, ha szükséges sózzuk meg.

Folyamatosan kevergetve dolgozzuk össze végül ízlés szerint apróra vágott zöldhagymával díszítsük.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. november
h k s c p s v
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!