Sült mézes sárgarépa

Sült mézes sárgarépa

A sárgarépát sokféleképpen készíthetjük, egyik felhasználási módja, ha köretként készítjük el. A fűszerek remek ízt kölcsönöznek, a méz kiemeli a sült répa ízét. Rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de önmagában fogyasztva is kiváló.

Sült mézes sárgarépa

Hozzávalók:

  • 2 darab nagyobb sárgarépa
  • 1 és 1/2 evőkanál méz
  • 1 chili paprika aprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint aprított petrezselyem

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk tetszés szerinti méretre. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.

Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.

Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselyem.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. december
h k s c p s v
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!