Spagetti tejszínes mártással

Spagetti tejszínes mártással

A fáradt hétköznapok spagettije, egyszerű és gyors, viszont ízletes és gusztusos egytálétel.

Spagetti tejszínes mártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti Barilla
  • 20 dkg prágai sonka
  • 10 dkg krémsajt Philadelphia
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 gramm paradicsomszósz
  • 2 dl víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • kis csokor oregano
  • reszelt sajt
  • 3 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

A spagettit lobogó vízben tegyük fel főni, közben a mártást is el tudjuk készíteni.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, dobjuk rá a kockára vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, amit szintén pároljunk pár percig. Öntsük fel a paradicsomszósszal, adjuk hozzá a vizet, a tört fokhagymát, sózzuk, szórjuk meg borssal ízlés szerint.

Alacsony lángon, főzzük sűrűre, adjuk hozzá az apróra vágott oreganot és dúsítsuk be a krémsajttal.

Keverjük össze a leszűrt tésztával és reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!