Sertésszűz tejszínes öntettel

Sertésszűz tejszínes öntettel

A tejszínes öntet jól harmonizál a sertésszűzzel. Nagyjából 30 perc alatt, fejedelmi és látványos ételt varázsolhatunk az asztalra, egészséges alapanyagok felhasználásával.

Sertésszűz tejszínes öntettel

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésszűz
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 apró fej karfiol
  • 1 apró fej brokkoli
  • só, bors
  • pici zsiradék

Öntet:

  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • 15 dkg krémsajt
  • 2 marék szezámmag
  • reszelt szerecsendió
  • só, bors
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Nem szükséges klopfolni elég, ha a kezünkkel kicsit megnyomkodjuk, majd megszórjuk sóval, borssal. A brokkolit és a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben, mindössze 10 percig előfőzzük.

Egy serpenyőben, némi zsiradékot forrósítunk, majd a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük.

Kivajazunk egy jénai tálat és körberakjuk a hús szeletekkel. Középen, felváltva helyezzük el a karfiol és brokkoli rózsákat. Abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, a fenn maradt zsiradékon lepirítjuk a csíkokra szelt szalonnát. Várjuk meg, míg kihűl, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tojást és a krémsajtot, és verjük sima masszává. Fűszerezzük sóval, reszelt szerecsendióval és borssal.

Az elkészült öntet, a zöldségekre öntjük, megszórjuk szezámmaggal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt átsütjük. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, visszatesszük a sütőbe, és pirosra sütjük.

Sertésszűz tejszínes öntettel
A brokkoli és a karfiol önmagában is elég köretnek, de kiegészíthetjük főtt és karikára vágott burgonya hozzáadásával. Így első lépésként a burgonyával tegyük körbe a tálat, majd a hússzeleteket, végül pedig a zöldségeket halmozzuk középre.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. május
h k s c p s v
« ápr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!