Sertésragu bakonyi módra

Sertésragu bakonyi módra

A bakonyi módra készült ételek lelke a gomba, pontosabban az erdei gomba. Nem tartozik az  alakbarát fogások közé, viszont  a hagyományos magyar konyha ínyenc fogása, amit olykor-olykor beiktathatunk az étkezésünkbe.

Sertésragu bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés comb
  • 50 dkg gomba (javasolt a vargánya, vagy egyéb más erdei gomba, ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 evőkanál zsiradék
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 3 dl víz vagy alaplé
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés:

Szeleteljük a húst és a gombát vékony csíkokra, a vöröshagymát, és a szalonnát kockákra.

Egy nagyobb edényben zsírjára fonnyasztjuk a szalonnát, majd  hozzá adjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután tegyük bele a húst, és pároljuk addig, amíg kifehéredik.

Húzzuk félre, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a szeletelt paradicsomot, paprikát, tört fokhagymát, fűszereket, sózzuk és szórjuk meg borssal, és keverjük össze alaposan.

A tűzre visszatéve, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük fedővel letakarva 20 percen keresztül. Ezután adjuk hozzá a gombát és főzzük puhára.

Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, öntsük a húshoz, tegyük bele az aprított petrezselymet és forraljuk pár perc erejéig.

Amíg a hús készül, addig elkészíthetjük a köretet, ami ízlés szerint lehet tészta, rizs vagy galuska.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!