Sárréti csirkemell Licsi módra

Sárréti csirkemell Licsi módra

Izgalmas ízesítésű chili szószt kóstolhattunk meg, az egyre népszerűbb és kíméletlen chili kultuszt népszerűsítő Sárréti Chilifarm termékeiből. A hétköznapok megszokott alapanyaga került terítékre, különleges változatban elkészítve.

Sárréti csirkemell Licsi módra

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál Dzsedi tej chili szósz
  • só ízlés szerint
  • 50 ml rose bor
  • borsra nem lesz szükség

Barackos mártás

  • 3 db őszibarack
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 50 ml rose bor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A húst mossuk meg, szeleteljük tenyérnyi darabokra, majd sózzuk meg. Tegyük félre, addig keverjük össze az olívaolajat, a mustárt, worcestershire szószt, és a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a chili szószt. Az előkészített csirkemell, mindkét oldalát, bőségesen ecseteljük be a mártással és tegyük a hűtőbe egy órára.

Közben a barackokat mossuk meg, a héját húzzuk le és vágjuk kockára. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és pirítsuk át a barack kockákat. Adjuk hozzá a bort, a csillagánizst és a késhegynyi fahéjt. Így rotyogtassuk alacsony hőfokon, amíg a rose elpárolog.

Egy másik serpenyőt is forrósítsunk fel, majd a hússzeleteket erős tűzőn pirítsuk meg. Amint kapott egy kis kérget, öntsük fel a borral és fedő alatt, pároljuk puhára.

Köretként adjunk mellé rizst, amit sajttal szórjunk meg.

Sárréti csirkemell Licsi módra
A hamburgeren és a csirkeszárnyon túl is van élet a konyhában, ráadásul rendkívül izgalmas, ízletes és fenséges fogásokat  kreálhatunk, a sárréti chili szószok hozzáadásával. Külön öröm volt számomra a különböző ízesítésű chili szószokkal való kísérletezés, azon túl, hogy remekül feldobja egy- egy étel ízvilágát, kíméletlenül felpörgette a napot is.  A Dzsedi tej első ízlelésre kellemesen gyümölcsös aromáját, felváltja a torkot forró lávaként elöntő hőség. Eddig abban a hitben éltem, hogy bírom az erőset, de kóstolásra csak a bátraknak ajánlom, ezt a szószt.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!