Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackból nem csak lekvár, hanem gombóc is készülhet. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani. Hölgyeim itt a sárgabarack szezon, gombócra fel!

Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 3 cl rum vagy pici aroma
  • 10-12 szem sárgabarack

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az sárgabarackot megtisztítjuk és megmossuk.

A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 barack szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tálalásnál vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!