Sárgabarack ivólé

Sárgabarack ivólé

Nyáron a befőzések idején, érdemes változatosan téliesíteni a gyümölcsöket. A sárgabarackból nem csak lekvár vagy dzsem készülhet, ivólé formájában is üvegekbe tölthetjük a barackot.

Sárgabarack ivólé

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg gyümölcshús

Elkészítés:

Áztassuk be a gyümölcsöket, majd váltott vízben alaposan mossuk meg. A magot szedjük ki, a gyümölcs héját nem kell lehúzni, de a hibás részeket távolítsuk el.

Forraljuk fel a vizet a cukorral. Közben a gyümölcsöt pépesítsük botmixer vagy turmix segítségével.

Öntsük a gyöngyöző vízbe a gyümölcspépet és forraljuk fel ismét. Öt perc forralás után, a forró rostos gyümölcslét töltsük üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Sárgabarack ivólé

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!