Sajttorta recept

Sajttorta recept

Bárki könnyedén elkészítheti ezt a valóban egyszerű sajttortát, ami gyümölcsszósszal változatosan tálalható.

Sajttorta recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg Detki diabetikus omlós keksz
  • 10 dkg vaj

Töltelék:

  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 8-10 dkg eritrit
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 darab tojás
  • 250 gramm tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum aroma ízlés szerint

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformába tegyünk sütőpapírt, a széleit kenjük ki olvasztott vajjal. Daráljuk a kekszet késes aprítóban morzsásra, majd adjuk hozzá a puha vajat. Ezt a kekszes morzsát nyomkodjuk egyenletesen szét a sütőforma alján.

A sajtkrémet alaposan keverjük ki az eritrittel, adjuk hozzá a sót, a pudingport és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyesével adjuk a masszához, hogy habos tölteléket kapjunk. Öntsük a kekszes alapra és nagyjából 35-40 perc alatt süssük meg. A megsült tortát vegyük ki és tegyük félre amíg kihűl, nagyjából 30 perc.

Közben a tejfölt keverjük össze egy csomag vaníliás cukorral és pár csepp rum aromával. Terítsük rá a kihűlt tortára és süssük még 10 percig.

Az elkészült sajttortát egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap tálaljuk karamell vagy gyümölcsszósszal, illetve tejszínhabbal.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!