Sajttal töltött gomba

A töltelékben az a legjobb, hogy többféleképpen variálható, így változatos ízeket kapunk. Bármilyen húsba vagy zöldségbe tehetjük, ettől még finomabb, ízletesebb lesz a hús vagy zöldség.

Sajttal töltött gomba

Hozzávalók:

  • 4 kocka sajt
  • 1 nagy marék snidling, apróra vágva vagy 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon,
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 8 db nagy gomba.
  • petrezselyem apróra vágva
  • só, bors

Elkészítése:

A gombák tönkjét kiszedem, meghámozom, vízzel leöblítem. A szalonnát kis kockákra vágom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, majd hozzá adom az apróra vágott hagymát és üvegesre párolom. A megpárolt hagymához adom, a tönk szeleteket és a felszeletelt sonkát. Fedő nélkül megpárolom.

Sajttal töltött gomba
A kihűlt töltelékbe keverem, a kocka sajtot és az apróra vágott petrezselymet, ezzel töltöm meg a kalapokat, tetejére szórom a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt elkészül. Tetejét petrezselyemmel díszítem.

1 hozzászólás
  1. Nagyon jól néz ki, ez az étel. Ki fogom próbálni.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. június
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!