Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert ízletes pogácsa készül belőle, ráadásul napokig puha és foszlós. Kitűnő ötlet vendégek fogadására, a reggeli tea mellé, vagy csak nassolni.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 500 gramm liszt
  • 250 gramm margarin
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 dl kéz meleg tej
  • 3 dkg élesztő
  • csipetnyi cukor
  • 20 dkg reszelt sajt, ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás, a kenéshez

Elkészítés:

Csipetnyi cukor hozzáadásával, a langyos tejben futtassuk meg az élesztőt.

Közben az átszitált lisztet, a puha margarint, a két tojást, tejfölt, sót és a felfuttatott élesztőt alaposan összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk és legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakára, a hűtőbe tesszük.

A sajtból tegyünk félre annyit, amennyivel a tetejét megszórjuk.

Másnap, lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Félbehajtjuk, ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Megint félbe hajtjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges méretűre szaggatjuk. Papírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a félretett reszelt sajttal és szezámmaggal. Egy óra kelesztés után, 190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

2 hozzászólás
  1. Ma össszeállító, holnap megosztom.

    • Kedves Ágnes! Szeretném, ha megosztanád velünk a véleményed az elkészült pogácsáról 🙂 Köszönöm szépen.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!