Rusztikus diplomata torta

Rusztikus diplomata torta

Ez a torta, megkoronázza a befejezést. Gazdag ízű és különleges, hogy megünnepeljük a különleges alkalmakat.

Rusztikus diplomata torta

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor

Krém:

  • fél liter tej
  • 4 darab tojás sárgája
  • 120 gramm porcukor
  • 40 gramm liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

Szirup:

  • 50 ml víz
  • 50 gramm barna cukor
  • 25 ml gyümölcslikőr

Elkészítés:

Ahhoz, hogy elkészítsük a rusztikus diplomata tortát, első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle, 2 darab 25 cm átmérőjű kört. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével, szurkáljuk meg a tésztát és süssük 20-25 percig.

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját négy evőkanál porcukorral, keverjük habosra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját. Adjuk hozzá, a négy kanál átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze. Öntsük a masszát, egy 22 centiméteres, kivajazott kapcsos tortaformába, és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítéséhez, forraljuk fel a tejet. A négy tojássárgáját 120 gramm porcukorral, keverjük habosra, adjuk hozzá a 40 gramm átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre. A tejet húzzuk le a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett, öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre és folyamatosan keverve, főzzünk sűrű krémet. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

A sziruphoz, mérjük ki a vizet, tegyük bele a barna cukrot, a gyümölcslikőrt és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

Helyezzük a leveles tésztát torta tálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát. Tegyük rá a piskóta lapot, kenjünk rá krémet, majd fedjük be a második leveles tészta lappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.

A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát és keserű csokoládé reszelékkel díszítsük a tetejét.

Rusztikus diplomata torta

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!