Rozs cipó itthonról

Valljuk be, a kenyér sütés nem tűnik egyszerű feladatnak, ez némiképp hátráltató lehet. Ennek a rozs cipónak az elkészítése, azonban egyszerűbb, mint gondolnánk.

LilaLicsi -rozs-cipo-01

Hozzávalók:

  • 50 dkg rozsliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 330 ml víz
  • másfél teáskanál só
  • 1 teáskanál mag, szezám és rozs keveréke

Elkészítés:

Robotgép táljába teszem a száraz anyagokat, picit keverek rajta, majd fokozatosan adagolom hozzá a vizet. Géppel dagasztom, így a munka nagy részét elvégzi. Dagasztás után, konyharuhával letakarom és bő két órát kelesztem, ezután átgyúrom. Egy jénai tál alját olíva olajjal kikenek és bele teszem a tésztát, majd ismét kelesztem egy órán keresztül. A sütőt előmelegítem 190 fokra, egy tál vizet teszek alulra. A cipót lekenem vízzel, megszórom a magokkal, letakarom fóliával és 45 percig sütöm, ezen a hőfokon. A fóliát levéve, még 10-15 perc alatt ropogósra sütöm.
Me

LilaLicsi -rozs-cipo-02

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!