Rostos almalé

Rostos almalé

Ha majd itt lesz a zord idő, a forró nyári napokra emlékezve, nosztalgiázzunk egy pohár almalével. Tegyük üvegekbe az évszak ízeit.

Rostos almalé

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg gyümölcshús

Elkészítés:

Áztassuk be a gyümölcsöket, majd váltott vízben alaposan mossuk meg. Az almát hámozzuk meg, magházat távolítsuk el, hibás részeket vágjuk ki és szeleteljük fel.

Forraljuk fel a vizet a cukorral. Közben a gyümölcsöt pépesítsük botmixer vagy turmix segítségével.

Öntsük a gyöngyöző vízbe a gyümölcspépet és forraljuk fel ismét. Öt perc forralás után, a forró rostos gyümölcslét töltsük üvegekbe, zárjuk le és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!