Ropogós kókuszos tallérok

Ropogós kókuszos tallérok

A régimódi receptnek köszönhetően finom, könnyű és ropogós kekszeket süthetünk, és egyszerűen elkészíthető bármilyen alkalomra.

Ropogós kókuszos tallérok

Hozzávalók:

  • 200 gramm liszt
  • 140 gramm vaj
  • 140 gramm kókuszreszelék
  • 180 gramm barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A puha vajat, és a barna cukrot robotgép segítségével dolgozzuk habosra. Folyamatos keverés mellett tegyük bele a tojást és dolgozzuk össze.

Adjuk hozzá az átszitált lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Kevergetve adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket és finoman dolgozzuk össze.

Készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Nyújtsuk ki a tésztát fél centiméter vastagságúra, és tetszés szerint szaggassunk formákat belőle.

Sütőtől függően 12-15 perc alatt arany barnára sütjük. A megsült süteményeket még melegen forgassuk bele porcukorba. Fémdobozba téve hetekig tárolható.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!