Rizsfánk

Rizsfánk

A rizsfánk egy ízletes, szicíliai édesség. Nevezhetnénk rizs krokettnak is, amit mézzel locsolnak meg vagy fahéjas cukorba forgatnak.

Rizsfánk

Hozzávalók:

  • 150 gramm rizs
  • 150 gramm liszt
  • 150 ml tej
  • 50 gramm cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Tegyük fel a tejet és a rizst. Amint a tej forrni kezd, csökkentsük a hőt és kis lángon, nagyjából 20 perc alatt, főzzük puhára. Ha szükséges, adjunk hozzá forró vizet, arra ügyelve, hogy kemény masszát kapjunk.

Amint a rizs megfőtt, adjuk hozzá a cukrot, a reszelt citrom és narancs héját, majd tegyük félre és hűtsük le a masszát.

A kihűlt édességhez szórjuk a lisztet és a sütőport, alaposan keverjük össze, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni két órán keresztül.

Nedves kézzel formázzunk 5-6 cm hosszú hengert, amit forró olajban, süssünk arany barnára.

A megsült rudacskákat tegyük konyhai papírtörlőre, hogy az olajat felszívja, majd forgassuk fahéjjal elkevert cukorba.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!