Rizses hús

Rizses hús

Könnyen elkészíthető és kevés hozzávalóval ideális egytálétel, amit egy fáradt nap után is gyorsan összeállíthatunk.

LilaLicsi - rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb vagy lapocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors, majoránna
  • 25 dkg rizs

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük, a paprikát és paradicsomot tetszés szerint félbe vagy kockákra vagdaljuk.

Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk és szórjuk meg borssal. Pici vízzel felöntve hozzá adjuk a paradicsomot, paprikát és félig puhára pároljuk. Ha közben zsírjára pirul, pici vízzel pótoljuk.

Amint a hús megpuhult, tegyük bele a rizst, majoránnát, öntsük fel vízzel, hogy éppen csak ellepje és pároljuk készre. Amikor kevés lé van alatta, a tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 15 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!