Ribizlis muffin

Ribizlis muffin

Ontja a kert a friss gyümölcsöket, öröm végig sétálni az üde, piros színben pompázó ajándékok között. Gyors és roppant egyszerű muffin készült, ribizlivel alaposan megszórva.

Ribizlis muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg ribizli

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket, és tegyük félre.

Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd ¾ részig, töltsük meg a tésztával, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.

Ribizlis muffin
Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!