Rakott krumpli

Rakott krumpli

Ez a nagyszerű, magyaros egytálétel kiadós, könnyen elkészíthető és megunhatatlan.

LilaLicsi - rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg krumpli
  • 6 db tojás
  • 1 szál jó minőségű füstölt kolbász
  • 5 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat hideg, sós vízben, tegyük fel főzni. Közben hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, illetve szeleteljük fel a kolbászt.

LilaLicsi - rakott krumpli
Egy nagyobb jénai tál aljára terítjük, a vékonyra szeletelt, nyers krumplit. Fontos, hogy egyforma vastagságúra, próbáljuk szeletelni. Következő réteg a szeletelt kemény tojás, erre kerül, a karikára vágott kolbász, amit a tejföl felével locsoljunk meg.

Ezt egy újabb réteget krumpli, tojás, kolbász követi. Simítsuk a tetejére a maradék tejfölt is, rétegenként sózzuk meg. Letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon, nagyjából 45 perc alatt készül el.

A sütés vége előtt, megszórjuk a reszelt sajttal, vissza toljuk és pirosra sütjük.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!