Rakott karfiol Fruzsy módra

Rakott karfiol Fruzsy módra

A karfiol egyik legnagyobb előnye a sokoldalúsága, éppen ezért készíthetőek változatos ételek, ebből a vitaminokban gazdag szuper zöldségből.

Rakott karfiol Fruzsy módra

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 20 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 dl paradicsom szósz
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megpároljuk. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsom szószt, tegyük bele a tört fokhagymát, és folyamatos keverés közben süssük meg. Közben a rizst pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.

Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál aljára. A karfiolra terítsük, a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.

A tejfölbe belekeverjük a tojást, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal. Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!