Puszedli recept

Puszedli

A puszedlinek sok változata van, a receptje is tág határok közt mozog. Az viszont már ízlés dolga, hogy melyiket tartjuk a legfinomabbnak.

Narancsos kifli recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg pásztói liszt (finom és rétes vegyesen)
  • 2 darab tojás
  • 5 evőkanál darát dió
  • 1 dl méz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Máz:

  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés:

A porcukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet. Egy nagyobb tálba összekeverjük az átszitált liszteket, a diót, a fahéjat, a citromhéjat, szódabikarbónát és a vaníliát, hozzáadjuk a vajas keveréket és jól összedolgozzuk.

Fél órára lefedjük és pihentetjük (egy éjszakán át is pihentetjük a hűtőben) Pihentetés után a tésztából vizes kézzel nagyjából 3 centiméteres átmérőjű golyókat készítünk, és kikent vagy szilikon papírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokra melegített sütőben, nagyjából 10-12 percig sütjük.

Eközben a tojásfehérjét összevegyítjük a porcukorral és gőz fölött habbá verjük. A puffancsok tetejét beleforgatjuk a habba, majd a sütőlemezre helyezve kissé hagyjuk megszáradni. Fémdobozban tárolva sokáig eltartható.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!