Puffancs

Puffancs

Gyermekkorom felejthetetlen kedvence, a molnárka és a puffancs. Az iskola melletti kis családi közértben vettem minden reggel, egy dobozos tej kíséretében. Azóta is szenvedélyes rajongója vagyok ezeknek az édes pufiknak. Könnyűek, finomak és ezentúl, csak így vagyok hajlandó készíteni. Hálásan köszönöm a receptet, kedves Vilmos.

Puffancs

Hozzávalók:

  • 68 dkg liszt
  • 68 g porcukor
  • 68 g vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 csomag szárított élesztő
  • csipet só
  • 330 ml tej
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • tetejére szezámmag, ízlés szerint

Elkészítés:

Öntsük robotgép táljába a meleg tejet, keverjünk hozzá egy evőkanál cukrot, majd tegyük bele az élesztőt, pár perc erejéig tegyük félre futtatni. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót, és közepes fokozaton dolgozzuk ki a tésztát. Ha már leválik a tál faláról, tegyük félre, takarjuk le konyharuhával és kelesszük 20 percen keresztül.

Puffancs
Ezután gyúrjuk át a tésztát és pihentessük újabb 20 percen keresztül. Osszuk, 12 egyenlő részre, majd formázzunk zsemléket. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük le a tetejét tojás sárgájával. Tegyük félre pihenni, még 35-40 percre. Ismét kenjük le a tetejét, és 190 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt süssük készre.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!