Puffancs recept

Puffancs

Gyermekkorom felejthetetlen kedvence, a molnárka és a puffancs. Az iskola melletti kis családi közértben vettem minden reggel, egy dobozos tej kíséretében. Azóta is szenvedélyes rajongója vagyok ezeknek az édes pufiknak. Könnyűek, finomak és ezentúl, csak így fogom készíteni. Köszönöm a receptet, kedves Vilmos.

Puffancs

Hozzávalók:

  • 68 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 68 g porcukor
  • 68 g vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 csomag szárított élesztő
  • csipet só
  • 330 ml tej
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • tetejére szezámmag, ízlés szerint

Elkészítés:

Öntsük robotgép táljába a meleg tejet, keverjünk hozzá egy evőkanál cukrot, majd tegyük bele az élesztőt, pár perc erejéig tegyük félre futtatni. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót, és közepes fokozaton dolgozzuk ki a tésztát. Ha már leválik a tál faláról, tegyük félre, takarjuk le konyharuhával és kelesszük 20 percen keresztül.

Puffancs
Ezután gyúrjuk át a tésztát és pihentessük újabb 20 percen keresztül. Osszuk, 12 egyenlő részre, majd formázzunk zsemléket. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük le a tetejét tojás sárgájával. Tegyük félre pihenni, még 35-40 percre. Ismét kenjük le a tetejét, és 190 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt süssük készre.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. szeptember
h k s c p s v
« jún    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!