Pilisi rizses hús

Pilisi rizses hús

A jól elkészített rizses hús, nem csak laktató, de fenségesen finom is, főleg ha még sajttal és gombával is megbolondítjuk.

Pilisi rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kiskanál piros paprika
  • só, bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. Félrehúzzuk, majd megszórjuk piros paprikával, sózzuk és megszórjuk borssal.

Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a gombát, paradicsomot, paprikát, az összezúzott fokhagymát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk. Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, felöntjük vízzel és kis lángon megpároljuk.

Az elkészült rizses húst jénai tálba tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon, pirosra sütjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!