Pikáns gombaragu tésztával

Pikáns gombaragu tésztával

A gombás ételeknek egyedi és kellemesen aromás ízük van, ami kakukkfű hozzáadásával jóleső ételkombinációt alkot. Tartalmas, egyszerűen elkészíthető, pikáns étel, csupán fél óra alatt.

Pikáns gombaragu tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg prágai sonka
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors,
  • 5 szál kakukkfű
  • 250 g orsótészta

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg. A felszeletelt gombát, kevés olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, és a kakukkfüvet. Sózzuk, szórjuk meg borssal, és így rotyogtassuk tovább még nagyjából öt percig.

Közben a két evőkanál vajat megolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a lisztet, így pirítjuk pár percig. A tejet fokozatosan adagoljuk a mártáshoz, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, főzzük, tovább két, három perc erejéig.

A kifőzött tésztát, tegyük jénai tálba, majd keverjük össze, a gombát a sajt mártással. Öntsük a gombaragut a tésztára, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Tíz perc múlva szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük pirosra.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!