Pásztortarhonya

Egyszerű, régi magyar pásztorétel, amit lehet bográcsban is készíteni. Ez esetben öntöttvas edényben készült.

LilaLicsi -pasztortarhonya-01

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 csomag tarhonya
  • 5 szem nagyob krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • fűszerpaprika, só

Elkészítés:

Az alapanyagok előkészítése után, a szalonnát csíkokra vágom és megpirítom. A zsírjára teszem a kockára vágott hagymát, majd üvegesre párolom, ehhez teszem a tarhonyát és átpirítom. Hozzáadom a karikára vágott kolbászt, ezzel is pirítom kicsit, majd megszórom fűszerpaprikával, sóval és hozzáadom a krumplit. Felöntöm bő 1 liter vízzel, hozzáadom a paradicsomot, paprikát, felforralom, majd alacsony lángon puhára párolom. Átforgatom, ha szükséges öntök még hozzá vizet, mert mi szaftosan szeretjük. Kenyérrel és savanyúsággal tálalom.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. november
h k s c p s v
« jún    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!