Parajfőzelék

Ez az, az étel, ami megosztja a véleményeket. Az ünnepek alatti nagy falatozás után, nálunk mindenképpen kerül az asztalra.

Parajfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 csomag parajpüré
  • 1/2 l tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • zsiradék
  • pici liszt
  • só, bors

Elkészítés:

A zsiradékon 2 evőkanál lisztet megpirítok, majd felöntöm tejjel és besűrítem. Így adom hozzá a felolvasztott, lecsepegtetett parajpürét. Alaposan összekeverem, amint el kezd forrni, hozzáadom az összetört fokhagymát és a felvert tojásokat. Sózom, megszórom borssal, ha szükséges öntök még hozzá tejet és forralom, nagyjából 5 percig.

Parajfőzelék
Én imádom bundás kenyérrel fogyasztani, a skacok viszont ragaszkodnak a virslihez.

 

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!