Paradicsomsaláta

Paradicsomsaláta

A paradicsom az egyik legegészségesebb zöldség. Mindemellett finom is, ezért érdemes változatosan fogyasztani, hiszen mindenki számára ismert és kedvelt saláta készíthető belőle.

Paradicsomsaláta

Hozzávalók:

  • 700 gramm paradicsom
  • 175 gramm mini mozzarella
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint, egy fej lilahagyma reszelve
  • ízlés szerint bazsalikom, oregánó vagy petrezselyem

Elkészítés:

Állítsuk össze az öntetet, ehhez keverjük össze a vizet és az ecetet, adjuk hozzá a cukrot, sót és keverjük össze. Ízlés szerint tegyünk bele, reszelt lilahagymát, aprított petrezselymet vagy bazsalikomot és szórjuk meg borssal.

A paradicsomot mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk félbe és szeleteljük fel. A paradicsom karikákat tegyük tálba, tépkedjük rá a mozzarellát, majd locsoljuk meg az öntettel. Negyed órát pihentessük, hogy a paradicsom magába szívja az öntet zamatát.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!