Őszibarackdzsem

Őszibarackdzsem

A nyár a lekvár főzés ideje is. A fák roskadoznak a finom gyümölcsöktől, amit a kamra polcra is érdemes elspájzolni. A bársonyos őszibarackból főzött lekvár, télen jó lesz a reggeli mellé. Jó minőségű, kemény húsú őszibarackból készül, nagyon egyszerű és egyben természetes táplálék is.

Őszibarackdzsem

Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott és kimagozott őszibarack
  • 300 gramm cukor
  • egy citrom leve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat (opcionális)
  • 2 evőkanál konyak (ízlés szerint)
  • teáskanál őszibarack pálinka

Elkészítés:

Mossuk meg az őszibarackot, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magját, majd vágjuk darabokra.

Helyezzük őket egy edénybe, adjunk hozzá cukrot, és alacsony hőfokon kezdjük főzni, miközben néha megkeverjük egy fakanállal.

Nagyjából 30 perc múlva, kézi botmixer segítségével, pürésítsük a keveréket, adjuk hozzá a többi hozzávalót és főzzük tovább. Amint eléri a kellő sűrűséget, nagyjából még 50-60 perc, tegyük sterilizált üvegekbe a tetejére öntsünk egy teáskanál pálinkát, simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot és helyezzük konyharuhával bélelt takaró közé.

Másnap címkézzük fel és tegyük a kamra polcra.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!