Őszibarackbefőtt

Őszibarackbefőtt

Az őszibarack téliesítésének több módja van. Készíthetünk dzsemet, lekvárt vagy befőttet is, ebből a nagyszerű gyümölcsből. Elkészítése roppant egyszerű, így télen is élvezhetjük a zamatát.

Őszibarack befőtt

Hozzávalók:

  • 2 kg őszibarack
  • 3 evőkanál cukor üvegenként
  • szegfűszeg, ízlés szerint

Elkészítés:

Az őszibarackot beáztatjuk, majd váltott vízben alaposan megmossuk. Meghámozzuk, félbe vágjuk, a magot kiemeljük.

Az előkészített, fertőtlenített üvegekbe szépen elrendezzük. A gyümölcs ízétől függően, 2-3 evőkanál cukrot szórunk a tetejére, majd az üveg nyakáig felengedjük vízzel. Simítsuk rá a befőző fóliát, és szorosan tekerjük rá a fedelet.

Egy nagyobb lábas aljára fektessünk újságpapírt, helyezzük rá az üvegeket, engedjük fel vízzel úgy, hogy legalább az üvegek 4/5 részét lepje el a víz.

Fedővel letakarva, tegyük a tűzhelyre, forraljuk fel, majd a hőfokot csökkentve, gyöngyözve főzzük legalább 25-30 percen keresztül.

A fedőt hagyjuk rajta, amíg kihűl, ez nagyjából egy nap, majd az üvegeket megtörölve, tehetjük is a kamra polcra.

Nagyobb mennyiség feldolgozása esetén, a megpucolt barackokat tegyük citromos vízbe, így kerülhetjük el, hogy a gyümölcs megbarnuljon.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!