Néger kocka

Néger kocka

Ez a recept, picit eltér a blogon található néger szelet elkészítésétől. Azonban mindkét recept mutatós és finom, habos édesség.

Néger kocka

Hozzávalók:

  • 6 db tojássárgja
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt

Hab:

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési búzakeményítő

Elkészítés:

A tojások sárgáját, a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet végül az átszitált lisztet.

Kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk.

Közben állítsuk össze a habot, ehhez a tojásfehérjét  a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.

A mázhoz szükséges vajat olvasszuk meg. Keverjük össze a kakaóval, cukorral és az étkezési keményítővel, és kenjük el a hab tetején.

Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeleteljünk fel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!