Nanaimo szelet

Nanaimo szelet

A Vancouver-szigeten található város után elnevezett, hagyományos sütemény. Nagyon népszerű Kanadában és Kanadán kívül is. Alapja, egy csokoládés, kókuszos, diós kekszréteg, amire, egy fényűző pudingos réteg, majd csokoládémáz kerül.

Nanaimo szelet

Hozzávalók:

Kekszes alap:

  • 35 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor/ főzés nélküli

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

Az alap elkészítéséhez, gőz fölött, főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaót, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd keverjük hozzá a szárazanyagokat és apránként a tejet.

Nanaimo szelet
Az elkészült masszát, nyomkodjuk bele egy 25 x 30 cm-es tálba.

A krémhez szükséges pudingport, keverjük csomómentesre két deciliter hideg tejben. A puha vajat, keverjük habosra a porcukorral, közben a tejszínt verjük kemény habbá. A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.

Közben készítsük el a kakaómázat.  Vonjuk be a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára tegyük vissza a hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!