Mustáros hús Licsi módra

Mustáros hús Licsi módra

Ez a mustáros hús egy markáns ízű étel. Leginkább azoknak ajánlom akik kedvelik a szaftos, karakteres ételeket.

LilaLicsi - Mustáros hús Licsi módra

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük, rátesszük az üvegesre párolt hagymára, és folyamatos keverés közben megpirítjuk.

Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a mustárt, paradicsomszószt, sózzuk, megszórjuk borssal, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, majd a megpuhult húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt és felforraljuk.

Köretként rizst, galuskát vagy tésztát is készíthetünk mellé.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!