Morzsasüti Vilmától

Morzsasüti Vilmától

A morzsasüti receptjét, a kolléganőmtől kaptam. Régóta őrizgetem, hiszen nagyon ízletes és percek alatt összeállítható édességről van szó. Arról nem is beszélve, hogy a gyümölcsökkel jól variálható, sőt még lekvárral is készíthető.

Morzsasüti Vilmától

Hozzávalók:

  • 400 gramm liszt
  • 135 gramm cukor
  • 125 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citrom reszelt héja
  • pici só

Töltelék:

  • 1/2 kg meggy
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • csipet fahéj

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. A hideg vajat vágjuk kisebb kockákra, majd kézzel morzsoljuk hozzá. Még fűrészporra hasonlít az állaga, de adjuk hozzá a két darab tojást, amit villával dolgozzunk bele.

A tésztát nem gyúrjuk össze, villa segítségével egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk a felét. Rászórjuk az összekevert tölteléket, majd a maradék tésztát is rámorzsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és tűpróba ellenőrzése mellett 40-45 percig, sütjük.

Tálalásnál szórjuk meg porcukorral, de adhatunk mellé vanília fagylaltot is.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. december
h k s c p s v
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!